Vanhoja julkaisuja etusivulta


Vuoden 2017 sukukokous on pidetty

Sukuseuramme lähti Suomi 100-juhlavuonna tutustumaan sukulaiskansan pääkaupunkiin. Matka oli ensimmäinen ulkomaille suuntautunut yhteinen matkamme. Kokousmatka sujui oikein hyvin, järjestelyt olivat onnistuneet, sää suosi.

Sukuseuran kunniajäseniksi kutsuttiin kaksi pitkään sukuseuran luottamustehtävissä toiminutta: Pertti Pietikäinen ja Esko Pietikäinen. Onnittelumme ja kiitoksemme heille. Sukuseuran hallitukseen valittiin kaksi uutta: varsinaiseksi jäseneksi Kristiina Pietikäinen ja varajäseneksi Marja Pietikäinen.

Seuraava sukukokous, vuonna 2018 kesällä, päätettiin pitää Muoniossa. Tarkka ajankohta päätetään ja ilmoitetaan myöhemmin.


Julkaistu 3.8.2017

Vuoden 2017 sukukokous Tallinnan risteilyllä!

Vuoden 2017 sukukokous järjestetään Tallinnan risteilyllä 22.-23.7.2017!

Lauantaina 22.7.2017  lähtö klo 16.30 Länsisatamasta. Matkustajien on oltava paikalla 15.30. Pidämme vuosikokouksen laivalla menomatkalla. 

Laiva saapuu tallinnaan klo 18.30. Majoittuminen Tallin City Hotelliin.

23.7.2017 aamiaisen jälkeen opastettu kiertoajelu Tallinnassa (2H). Laiva lähtee Tallinnasta Helsinkiin klo 13.30 ja saapuu Helsinkiin klo 15.30.


Juho Pietikäisestä Vuoden haapajärvinen 2016

Katso Maaseutulehden artikkeli:

Juho Pietikäisestä vuoden Haapajärvinen 2016

Paljon onnea!

Lisää Juho Pietikäisestä kotisivujemme Pietikäisiä-sivulla.


Vuoden 2016 sukukokous pidettiin Helsingissä

Kokous pidettiin heinäkuun toiseksi viimeisenä lauantaina Original Sokos Hotel Presidentissä.

 

Pertti Pietikäiselle Sukuseurojen Keskusliiton kultainen ansiomitali

Kuvassa sukuseuramme esimies Urpo Pietikäinen kiinnittää ansiomitalin Pertti Pietikäisen rintaan. Sukuseuran sihteeri Arja Pietikäinen-Vesala seuraa toimitusta.

Mitali myönnettiin Pertti Pietikäisen työstä sukuseuramme hyväksi. Hän on toiminut yli 30 vuotta sukuseuramme hallituksessa (toimii edelleenkin) sekä on ollut 1980-luvun loppupuolella kahden vuoden ajan sukuseuran esimiehenä.

Suurimman osan tuosta 30-vuotisesta ajasta Pertti on toiminut sukuseuran sihteerinä ja rahastonhoitajana. Vuosi sitten hän jätti sihteerin työt. Pertti hoitaa edelleen rahastonhoitajan tehtäviä ja toivoo, että joku halukas jatkaja ilmaantuisi ja hän saisi auttaa jatkajaa neuvoillaan.

 

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen puhe

Sirpa Pietikäinen antoi puheessaan ajattelemisen ja keskustelun aihetta myöhemmäksikin ajaksi.
Hän puhui aluksi siitä, miten nykyään kansalaiset eivät enää hahmota olevansa osa yleistä päätöksentekoprosessia. Yleisesti ajatellaan: "Kun se EU päätti." Mikä se EU sitten on? Osallistumalla paikallisella ja valtakunnallisella tasolla voimme vaikuttaa Euroopan Unionin tasolla tehtäviin ratkaisuihin. Suomen EU-edustajat tekevät päätösehdotuksia ja äänestävät Suomessa tehtyjen päätösten mukaisesti.

Päättäjien tulee olla ajan tasalla ja priorisoimistaitoisia. Ajallaan tehdyt oikeat, aluksi katsoen kalliit ratkaisut osoittautuvat monesti olevan hinnaltaan murto-osa siitä, kuin jos ne tehtäisiin muutaman vuoden päästä.

Sirpa Pietikäinen varoitti lopuksi ilmastonlämpenemisestä, joka tällä vauhdilla aiheuttaa muutaman vuosikymmenen kuluessa valtavan ympäristöpakolaisten aallon, kun miljardeilla ihmisillä loppuu ruoka.

Yleisöpuheenvuoron ansiosta puheeksi tuli myös viimeaikaisten terroritekojen aiheuttama turvattomuuden tunne.

Sirpa Pietikäinen on Viipurista kotoisin olevan Erkki Pietikäisen (s. -25) tytär.

 


Juvan sukuhaaran kirjan julkistus

Arto Pietikäinen kertoi Pietikäisten Juvan sukuhaara -kirjan syntyvaiheista. Kirjaa voi tilata kirjan tekijältä Arto Pietikäiseltä tai seuran sihteeriltä. Ks. Sukutuotteet

 


Hanna Ryynäsen musisointia

Muusikko Hanna Ryynänen esitti 38-kielisellä kanteleella pohjoismaista musiikkia. Aluksi hän soitti keskipohjanmaalaista pelimannimusiikkia. Muissa kappaleissa oli vaikutteita ruotsalaisesta ja norjalaisesta kansanmusiikista.

Olemme myös Facebookissa. Mikäli kuulut sukuumme, liity Pietikäinen-ryhmään.

 

 

 

 


Sivuilla vierailtu kertaa. Verkkosivut on päivitetty 5.12.2017